TESTIRANJE I LANSIRANJE BIZNIS IDEJE

Predavač:

Nikola Kalinović
Partner i senior fasilitator
DesignThinkers Academy / BrandSprint

Svako od nas zna nekoga ko je imao sjajnu poslovnu ideju. Ali nažalost od nje nisu uspeli da izgrade uspešan biznis. Možda ste i vi sami prošli kroz slično iskustvo. Neuspeh u preduzetnišvu je svakako normalna pojava.

Prema izveštaju GEMa, širom sveta se godišnje pokrene preko 100 miliona novih biznisa – gotovo 3 u sekundi. No, istraživanja pokazuju da 9 od 10 startapa propadne u roku od pet godina. 

Istina je da svaka poslovna ideja nosi sa sobom određen rizik. Ali uz dobru pripremu i planiranje, taj rizik možete svesti na minimum i bolje ga kontrolisati. 

U najgorem slučaju, želite da što ranije saznate da vaša ideja nema potencijal i da je bolje okrenuti se novim poslovnim prilikama. 

I to pre ulaganja energije, vremena i resursa u njen razvoj.

Svrha modula “Testiranje i lansiranje biznis ideje” jeste da saznate kako treba da izgleda put od ideje do prvih korisnika/kupaca i koji vas sve koraci očekuju na tom putu.

Cilj je da povećate šanse za uspeh vaše poslovne ideje. 

Ovaj modul je prevashodno namenjen onima koji planiraju da uplove u preduzetničke vode, odnosno imaju poslovnu ideju koju žele da realizuju ili su već u fazi razvoja ideje.

Naučićete:

  • Analizu i razvoj ideje: Kako razumeti uzroke neuspeha nekih ideja i na koji način pretvoriti svoju ideju u uspešan prvi kontakt sa korisnicima.
  • Tim i uloge: Metode za efikasno formiranje tima i određivanje ključnih uloga unutar projekta.
  • Biznis strategiju: Veštine neophodne za istraživanje tržišta i kreiranje održivog poslovnog modela.
  • Prototip i testiranje: Proces razvoja proizvoda ili usluge, njegovo prototipiranje i testiranje na tržištu.
  • Brendiranje i lansiranje: Kako da izgradite prepoznatljiv brend i razvijete komunikacijske strategije, uz pripremu i lansiranje Minimum Viable Product-a (MVP) na tržište.
NIKOLA KALINOVIĆ

Lekcije

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Ovaj kurs o inovacijama je napravljen za sve ljude koji žele da se upuste u preduzetništvo sa svojom idejom koja je drugačija od standardnih.

Bilo da već imate svoju ideju koja je drugačija ili tek planirate da sednete i osmislite proizvod/uslugu koja će biti drugačija i inovativna – obavezno pogledajte ovaj kurs jer će vas on navesti na kreativno razmišljanje i pružiti vam podršku u odabiru da budete drugačiji.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

GOstudy sertifikat

Položi test i preuzmi GOstudy sertifikat.
Steknite GOstudy sertifikat koji potvrđuje vaše znanje i veštine.
Test ima 23 pitanja, vreme za izradu je 45 minuta.

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Naši predavači, eksperti dokazani kroz praksu i sa dugogodišnjem iskustvom u digitalnom poslovanju, vode vas kroz svaku lekciju i omogućavaju vam da ceo proces savladate na što jednostavniji način.

Slični kursevi