E-trgovina i internet prodaja

Elektronska trgovina doživela je ekspanziju tokom pandemije Covid-19 i pokazala s jedne strane biznisima kako mogu prevazići krizu, a s druge strane kupcima, kako efikasno i lako mogu pribaviti potrebnu robu i usluge bez odlaska u klasičnu prodavnicu.

Potencijali elektronske trgovine su ogromni, a brojke koje pratimo iz godine u godinu govore nam da će se u narednim godinama trend rasta nastaviti. Pravi je momenat, da, ukoliko već nisi, zakoračiš u avanturu zvanu Internet prodaja.

Naučićeš:

– Šta je sve neophodno da uradiš ako pokrećeš portal koji će se baviti Internet prodajom;

– Koje su prednosti i nedostaci e-commerca;

– Kako da predstaviš svoju ponudu na najbolji način;

– Kako da dođeš do lojalnih kupaca;

– Kako da promovišeš svoj web shop.

Šta je online trgovina?

Potencijali elektronske trgovine su ogromni, a brojke koje pratimo iz godine u godinu govore nam da će se trend rasta nastaviti. Ovaj trend E-trgovine i Internet prodaje je počeo naglo da raste u prethodnih nekoliko godina. Pravi je momenat je da, ukoliko već niste, zakoračite u avanturu zvanu internet prodaja.

Kako iskoristiti online trgovinu u poslovne svrhe?

1,8 miliona građana Srbije kupuje online. Ukoliko imate proizvod/uslugu koju želite da plasirate na tržište u online formatu – treba da znate da je tržište otvoreno i spremno.

E-trgovina i Internet prodaja omogućili su da koristimo globalno tržište, pa tako svoj proizvod ili uslugu u svega par minuta možemo prodati bilo kome – širom sveta.

Šta ćete naučiti na ovom kursu?

Nakon ovog kursa znaćete osnove E-trgovine i dobićete veliku količinu relevantnih informacija koje možete da prilagodite svom biznisu. Ovaj kurs vam štedi vreme i energiju u pronalasku puta do samog kupca jer će vam ceo proces biti prikazan na intuitivan način kroz koji ćete moći da izvučete akcione korake za stvaranje novog ili unapređenje postojećeg biznisa.

elektronsta trgovina

Lekcije

1. Elektronska trgovina

Potencijali elektronske trgovine su ogromni, a brojke koje pratimo iz godine u godinu govore nam da će se u narednim godinama trand rasta nastaviti. Pravi je momenat, da, ukoliko već niste, zakoračite u avanturu zvanu internet prodaja.

POGLEDAJ LEKCIJU

2. E-trgovina kroz brojke

Po prognozama Džeka Ma, osnivača i vlasnika Alibabe, transakcije putem elektronske trgovine će 2030. godine činiti 90% ukupno ostvarenih transakcija. Hajde da vidimo kako izgleda internet trgovina kroz brojke.

POGLEDAJ LEKCIJU

10. 5 načina da povećate prodaju na web shopu

Prodaja preko web shopa je kompleksna stvar i zavisi mnogo od tehničkih postavki, organizacije, kao i do promotivnih aktivnosti. Saznajte kako da poboljšate prodaju artikala koje već imate na webshopu, kako da zadržite i povećate pažnju kupaca i kako da to utiče na povećanje vaše zarade.

POGLEDAJ LEKCIJU

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Kroz ovaj kurs, moćićete da naučite kako da efikasno koristite E-trgovinu i online prodajne kanale u svrhe prodaje svojih proizvoda.
Na praktičan i jednostavan način, ističu se sve prednosti i mane E-trgovine i prodaje, dok će uz konkrente primere mnogo stvari biti olakšano.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

GOstudy sertifikat

Položi test i preuzmi GOstudy sertifikat.
Steknite GOstudy sertifikat koji potvrđuje vaše znanje i veštine.
Test ima 23 pitanja, vreme za izradu je 45 minuta.

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Naši predavači, eksperti dokazani kroz praksu i sa dugogodišnjem iskustvom u digitalnom poslovanju, vode vas kroz svaku lekciju i omogućavaju vam da ceo proces savladate na što jednostavniji način.

Slični kursevi