OSNOVE BREND STRATEGIJE

Predavač:

Nikola Kalinović
Partner i senior fasilitator
DesignThinkers Academy / BrandSprint

Današnje tržište je mesto gde se konkurencija, tehnološki napredak i promenljivi potrošački ukusi neprestano sudaraju, čineći brendove jednim od ključnih bastiona za opstanak i uspeh kompanija. Kroz ovaj modul, fokusiraćemo se na kreiranje brenda koji ne samo da odoleva ovim izazovima, već i cveta unutar njih, ostvarujući dugoročno održiv biznis.

Brendiranje nije samo izgradnja vidljivosti, to je kreiranje dugotrajne vrednosti i lojalnosti koja prelazi običan izbor potrošača. U ovom modulu, otkrićete kako se uspešno kretati kroz ovaj kompleksni proces. Od inicijalnog razumevanja svrhe vašeg brenda i njegove autentičnosti do jasnog diferenciranja na tržištu i efikasne propozicije vrednosti.

Istraživanje tržišta, razvoj strateškog narativa i gradnja temelja brenda su stepenice na putu ka prepoznatljivosti. Bez obzira da li tek krećete sa startapom ili želite da osvežite već postojeću brend strategiju, ovaj modul vam pruža alate i principe kojima ćete izoštriti vaše brendiranje i osigurati njegov uticaj.

Prilagođen početnicima u brendiranju, ali i veterenima na tržištu, ovaj modul je vaša karta za navigaciju kroz svet brend strategije – od temeljne postavke do izgradnje snažnog i prepoznatljivog brenda koji će zauzeti svoje mesto na tržištu i u srcima potrošača.

Naučićete:

  • Svrhu brenda: Identifikovati i artikulisati ključnu misiju brenda koja transcendirira čisti profit, dajući vašem poslovanju pravi smisao i svrhu u očima potrošača.
  • Ličnost brenda: Razviti i uskladiti karakteristike brenda koje ga čine jedinstvenim i autentičnim, omogućavajući mu da uspostavi snažnu emocionalnu vezu sa ciljnom grupom.
  • Distinkciju brenda: Jasno odrediti čime se vaš brend razlikuje od konkurencije i kako ta distinkcija doprinosi većoj vrednosti za potrošače.
  • Propoziciju vrednosti brenda: Definisati ciljnu publiku i razloge zbog kojih je vaš brend neophodan i relevantan u njihovim životima.
  • Istraživanja i strategije: Kako proći kroz proces istraživanja tržišta i korišćenja stečenih uvida za formiranje robustne strategije koja će vašem brendu omogućiti prepoznatljivost i prednost na tržištu.

Lekcije

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Ovaj kurs o inovacijama je napravljen za sve ljude koji žele da se upuste u preduzetništvo sa svojom idejom koja je drugačija od standardnih.

Bilo da već imate svoju ideju koja je drugačija ili tek planirate da sednete i osmislite proizvod/uslugu koja će biti drugačija i inovativna – obavezno pogledajte ovaj kurs jer će vas on navesti na kreativno razmišljanje i pružiti vam podršku u odabiru da budete drugačiji.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

GOstudy sertifikat

Položi test i preuzmi GOstudy sertifikat.
Steknite GOstudy sertifikat koji potvrđuje vaše znanje i veštine.
Test ima 23 pitanja, vreme za izradu je 45 minuta.

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Naši predavači, eksperti dokazani kroz praksu i sa dugogodišnjem iskustvom u digitalnom poslovanju, vode vas kroz svaku lekciju i omogućavaju vam da ceo proces savladate na što jednostavniji način.

Slični kursevi