Poslovne veštine preduzetnika

Razmišljaš da pokreneš sopstveni biznis, a ne znaš odakle početi? Ovaj kurs odgovoriće ti na sva pitanja koja imaš – ko su preduzetnici i koje ih veštine karakterišu, koji su najčešći razlozi za započinjanje svog biznisa.

Takođe, naići ćeš na mnoštvo izazova: da li ja to mogu; da li imam dovoljno dobru ideju; šta sve treba da znam i uradim na početku; koje su najčešće zamke biznisa i kako da ih izbegnem.  Nakon odgledanog kursa upuštanje u preduzetničke vode biće nikad lakše.

Naučićeš:

  • Koje veštine čine preduzetnika;
  • Kako motivisati sebe za započinjane biznisa;
  • Na koje sve izazove možeš naići prilikom pokretanja svog biznisa;
  • Koje korake treba da savladaš u procesu registracije.

Koje poslovne veštine preduzetnik treba da poseduje?

Iako se nekad verovalo da se preduzetnici rađaju, danas znamo da postoji dosta poslovnih veština u preduzetništvu koje se mogu steći. Neke od njih su:

  1. Intuicija koja pomaže da se prepozna poslovna prilika,
  2. Energičnost i emotivna stabilnost,
  3. Kreativnost- najuspešniji preduzetnici su oni koji stvari rade drugačije od uobičajenog,
  4. Vizija kao sposobnost preduzetnika da kreira širu sliku gde i kako vidi svoj biznis u narednih 5 ili 10 godina.
  5. Samopouzdanje, samopoštovanje, upornost, entuzijazam i možda najbitnije – doslednost.

Šta ćete naučiti na ovom kursu?

Na kursu o poslovnim veštinama preduzetnika naučićete ključne veštine koje su neophodne za uspešno vođenje sopstvenog biznisa. Takođe, naučićete kako da se održi visok nivo energije, motivacije i fokusa tokom i za vreme procesa pokretanja biznisa. 

Upoznaćete se sa izazovima sa kojima se preduzetnici suočavaju, kao što su finansijski, operativni, tržišni i konkurentski izazovi, kao i  kako da se nosite sa njima. 

Takođe ćemo sve to sprovesti kroz korake koje treba da savladaju u procesu registracije biznisa, uključujući pravne aspekte, administrativne procedure i dokumentaciju koja je potrebna.

Spisak veština i izazova nije tu da vas uplaši, već da bude motivacija i predstavi vam i to šta ćete sve naučiti na svom preduzetničkom putu. Poslovne veštine preduzetnici koriste u svim sferama života jer one uglavnom daju dobre rezultate.

poslovne vestine preduzetnika i koraci-min

Lekcije

11. Korak 5: Odabir knjigovođe

Ako se registrujete kao privredno društvo ili preduzetnik koji vodi knjige u obavezi ste da vodite poslovne knjige, a samim tim i da angažujete knjigovodstvenu agenciju koja će se baviti vašim računovodstvom i poreskim obavezama.

POGLEDAJ LEKCIJU

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Kurs o poslovnim veštinama preduzetnika napravljen je za sve buduće preduzetnike koji žele da pokrenu svoj biznis, a ujedno su spremni da rade na sebi, svojim veštinama i uverenjima.

Ovaj kurs daje smernice i govori o ključnim veštinama koje je potrebno izgraditi za uspešno preduzetništvo i to ga čini idealnim kako za nove preduzetnike, tako i za ljude sa već izgrađenim biznisom koji bi voleli da unaprede svoje sposobnosti.

Osim toga, na kursu o poslovnim veštinama preduzetnika spominje se i žensko preduzetništvo i ohrabruju se žene da se bez straha i predrasuda upuste u preduzetničke vode.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

GOstudy sertifikat

Položi test i preuzmi GOstudy sertifikat.
Steknite GOstudy sertifikat koji potvrđuje vaše znanje i veštine.
Test ima 23 pitanja, vreme za izradu je 45 minuta.

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Naši predavači, eksperti dokazani kroz praksu i sa dugogodišnjem iskustvom u digitalnom poslovanju, vode vas kroz svaku lekciju i omogućavaju vam da ceo proces savladate na što jednostavniji način.

Slični kursevi