Dostupni programi podrške

Vođenje biznisa sa sobom donosi određene troškove. Jedan deo troškova se odnosi na administrativne troškove prilikom registracije biznisa, a drugi čine ostali troškovi potrebni za dalji njegov razvoj. Tu spada nabavka nove mašine, izgradnja poslovnog objekta ili registracija patenta.

Da biste pokrili ove troškove, potrebna su vam sredstva. Često tekuća sredstva iz poslovanja, ono što zaradite svakog meseca nije dovoljno da pokrijete sve troškove, a pogotovo one koji se tiču investiranja, u opremu ili rast.  Mi ćemo vam pomoći da saznate koje vam sve opcije stoje na raspolaganju za finansiranje vašeg biznisa.

Naučićeš:

  • Na koji način možeš da finansiraš svoj biznis;
  • Gde da pronađeš aktuelne informacije o programima podrške;
  • Koji su sve dostupni programi podrške za vas kao preduzetnika;
  • Koja je razlika između finansijskih i nefinansijskih programa podrške;
  • Šta su alternativni izvori finansiranja vašeg biznisa.

Lekcije

5. Startap program

Startap program sprovodi Ministarstvo privrede zajedno sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a je namenjen preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima registrovanim u APR-u najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva.

Saznaj više

7. Program za akceleraciju

Program će se odnositi na novoosnovana privredna društva ili preduzetnike koji razvijaju inovativni proizvod ili uslugu i koji imaju potencijal brzog i velikog rasta; kao i organizacije podrške startapima.

Saznaj više

10. StarTech

Reč je o programu grantova koji je namenjen svima koji imaju inovativne biznis ideje ili žele da transformišu svoje poslovanje uvođenjem novih tehnologija.

Saznaj više

13. Grupno finansiranje

Postoje različite vrste grupnog finansiranja i u odnosu na posao kojim se bavite i namenu za koju vam je dodatno finansiranje potrebno, možete se odlučiti za grupno finansiranje kroz donacije, nagrade, akcije ili udeo.

Saznaj više

Slični kursevi