Uvod u startap ekosistem

Predavač:

Neda Trifunović
Menadžer za startup ekosistem
Inicijativa Digitalna Srbija

Razmišljanje o startapima često nas odvodi do slika inovativnih proizvoda, dinamičnih timova i eksplozivnog rasta. Međutim, temelj svakog uspešnog startapa leži u ekosistemu koji ga podržava. „Uvod u startap ekosistem“ je kurs koji vam pruža temeljito razumevanje složenosti koje se kriju iza startap poduhvata. Kroz seriju lekcija, otkrićemo kako funkcioniše ovaj svet pun inovacija, trendova, i industrijskih promena. Ispitaćemo faze rasta startapa, vrste podrške koje su im neophodne, kao i kritični značaj finansiranja i sposobnosti da se efikasno prezentuju pred investitorima.

Osim toga, bićete upoznati sa zakonitostima zaštite intelektualne svojine, značajem izgradnje zajednice oko vašeg startapa, i kako mentorstvo i umrežavanj mogu značajno poboljšati vaše šanse za uspeh. Pridružite nam se da zajedno otkrijemo kako se uspešno snalaziti u ovom brzom i izazovnom svetu, koristeći sve resurse i prilike koje ekosistem startapa nudi.

Naučićete:

  • Industrije i trendove: Naučićete kako da razumete koje industrije trenutno dominiraju u svetu startapa i kako da identifikujete trendove koji su na vrhu vala inovacija.
  • Faze razvoja startapa: Stičete znanje kako da identifikujete i razumete različite faze kroz koje startap prolazi od ideje do zrele kompanije, kao i izazove i prilike u svakoj od tih faza.
  • Finansiranje startapa: Osposobićete se da savladate pristupe finansiranju vašeg startapa, počev od anđela investitora do privlačenja venture kapitala, i kako da uspešno predstavite svoju ideju potencijalnim investitorima.
  • Pitch i prezentacije: Naučićete kako da razvijete veštine za kreiranje i izvođenje ubedljivih prezentacija koje će privući pažnju i sredstva investitora.
  • Mentorstvo i umrežavanje: Upoznaćete se sa značajem mentorstva i umrežavanja u rastu i razvoju vašeg startapa, kao i kako efikasno koristiti ove resurse za postizanje uspeha

Lekcije

3. Faze razvoja startapa

Da bi jedan startap dostigao svoj pun potencijal, potrebno je prepoznati faze u kojima se nalazi i šta je porebno da bi se prešlo u narednu fazu ravoja. Danas ćemo to saznati u ovoj epizodi.

POGLEDAJ LEKCIJU

5. Finansiranje startapa

Kako bi razvoj startapa bio brži, u određenom momentu je potrebno razmisliti o eksternom kapitalu. Koji su izvori finansiranja kao i tipovi investicija saznaćemo u ovom modulu.

POGLEDAJ LEKCIJU

Za koga je ovaj kurs napravljen?

1. Kurs je napravljen za sve koji hoće da se upoznaju sa osnovama digitalnog marketinga.
2. Da nauče osnovne pojmove i postulate na kojima ova grana marketinga funkcioniše.
3. Sve one koji žele da promene zanimanje i budu uspešni.
4. One koji vole detalje, ali i znaju kada treba da sagledaju široku sliku.
5. Najbitnije, za one koji žele da uče, da prate promene i da budu posvećeni poslu.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

GOstudy sertifikat

Položi test i preuzmi GOstudy sertifikat.
Steknite GOstudy sertifikat koji potvrđuje vaše znanje i veštine.
Test ima 23 pitanja, vreme za izradu je 45 minuta.

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Naši predavači, eksperti dokazani kroz praksu i sa dugogodišnjem iskustvom u digitalnom poslovanju, vode vas kroz svaku lekciju i omogućavaju vam da ceo proces savladate na što jednostavniji način.

Slični kursevi