Upoznaj društvene mreže

Društvene mreže su svuda oko nas, na našim kompjuterima, telefonima, u vestima, u priči sa prijateljima i porodicom. Neizostavni su deo našeg života. Sa stanovišta biznisa pružaju ti neverovatnu mogućnosti da upoznaš kupce, komuniciraš sa njima i na najbolji način im predstaviš ko ste, šta ste – kao firma, koje su vaše vrednosti i približite im vaše proizvode.

Ukoliko naučiš da koristiš društvene mreže na pravi način i razumeš potrebu korisnika, poslovne mogućnosti su gotovo neograničene.

Naučićeš: 

– Zašto moraš biti prisutan/na na društvenim mrežama;

– Kako koristiti društvene mreže na pravi način;

– Kako komunicirati sa korisnicima;

– Koji su sve načini zarađivanja na društvenim mrežama;

– Koje su najčešće greške i kako da ih izbegneš.

drustvene mreze

Lekcije

5. Zašto je važno odgovoriti na svaki komentar

Bilo da vodite neki biznis nalog na društvenim mrežama kao što su fejsbuk, instagram, linkedin ili tiktok, bilo da imate privatan profil, radite na sopstvenom brendiranju, želite da postanete ili već jeste influenser, komentari i interakcija sa pratiocima su jako bitni za vas.

Saznaj više

10. Youtube

YouTube možete da iskoristite u promociji vašeg biznisa. Ukoliko ga pravilno koristite doći ćete do novih klijenata i korisnika usluga.

Saznaj više

12. Youtube reklame

Youtube oglasi se podešavaju i vode preko google oglasne platforme. Osnovni tipovi oglasa su: TrueView, Non-skippable in-stream, Bumper instream, Sponsored card, Overlay i Display.

Saznaj više

13. Linkedin

Linkedin je društvena mreža za profesionalce. Ona je i društvena mreža, ali i vaš digitalni CV. Ukoliko se bavite biznisom, preporuka je da na Linkedinu imate privatni profil, ali i stranicu za vaš biznis.

Saznaj više

17. Tik Tok

Najbrža rastuća društvena mreža, koja trenutno privlači više pažnje po korisniku nego Facebook i Instagram zajedno. Specifično za TikTok je da okuplja nešto mlađu populaciju, najčešće između 16 i 24 godine.

Saznaj više

18. Twitter

Ova društvena mreža nastala je 2006. godine i jedna je od najstarijih koje su i danas aktivne.
Osnovna prednost twitter-a je njegova brzina i viralnost. Twitter je uz TikTok najbrža društvena mreža, sadržaj se najbrže širi i stiže do velikog broja ljudi.

Saznaj više

19. Pinterest

Pinterest je društvena mreža okrenuta vizualnom iskustvu. Ona je posebna zanimljiva ljudima koji se bave umetnošću, kao i zanimanjima kao što su grafički dizajner i web dizajner.

Saznaj više

20. Reddit

To je kanal koji možete iskoristiti pre svega zbog toga što ga retko koji brend ili kompanija koristi za promociju biznisa. Redit vam omogućava da konzumirate sadržaj koji vam je interesantan podelom po definisanim tredovima, odnosno oblastima interesovanja.

Saznaj više

21. Clubhouse

Clubhouse je najnovija društvena mreža od svih navedenih. Ona je krenula na bazi ekskluziviteta samo za Apple uređaje i samo po pozivu. Taj ekskluzivitet je na neki način stvorio inicijalni baz, odnosno širenje i priču o ovoj društvenoj mreži.

Saznaj više

Slični kursevi