Email marketing

E-mail marketing jedan je od najisplativijih načina promocije koji koristi mejlove za komunikaciju i informisanje kupaca i korisnika usluga. Ovaj kanal promocije odličan je zbog svoje jednostavnosti, pružanju opcije firmi da na jasan način komunicira sa korisnicima, ali i zbog svoje merljivosti i lakog tumačenja rezultata.

Naučićeš: 

– Gde je danas e-mail marketing;

– Koliko je e-mail marketing koristan kao marketing alat;

– Kako prikupiti bazu mejlova;

– Koje su najčešče greške;

– Kako te greške izbeći i poslati ciljano mejlove osobama kojima je taj sadržaj releventan; – Kako analizirati rezultate.

email marketing

Lekcije

1. Email marketing

E-mail marketing je jedan od najisplativijih načina promocije koji koristi mejlove za komunikaciju i informisanje kupaca i korisnika usluga.

Saznaj više

2. Email marketing kroz brojke

Četiri milijarde je broj dnevno aktivnih korisnika email-a, a očekuje se da će se do 2025. godine ovaj broj popeti na 4,6 milijardi. To znači da je svaki drugi stanovnik naše planete aktivni email korisnik!

Saznaj više

9. Bitni elementi mejla

Šta je najbitnije za dobar mail? Pre svega naslov, jer je to nešto prvo sa čim se primalac susreće i na osnovu naslova odlučuje da li će otvoriti i pročitati taj mejl.

Saznaj više

10. Ključni pokazatelji i metrike

Analiza uspešnosti mejlova je veoma značajan korak koji treba da uradite najpre da biste proverili uspešnost kampanje, a zatim da biste i iskustvo iz kampanje primenili na sledeću. Postoji nekoliko pokazatelja uspešnosti mejlova.

Saznaj više

14. Metrike-stopa odbijanja (Bounce rate)

Stopa odbijanja je procenat mejlova vraćenih pošiljaocu jer se ne mogu isporučiti. Postoje dve vrste odbijanja – teško i meko. Teško odbijanje znači da se mejl ne može trajno isporučiti. S druge strane, meko odbijanje je privremeno i može se poništiti.

Saznaj više

Slični kursevi