SEO ZA POČETNIKE

Predavač:

Srđan Stojadinović
CMO, Omnius

U današnjem digitalnom ekosistemu, pozicioniranje vašeg sajta na vrhu rezultata pretraživača može biti razlika između uspeha i neuspeha. SEO(Search Engine Optimization), ili optimizacija za pretraživače, nije samo skup tehnika; to je umetnost i nauka koja vam omogućava da komunicirate sa algoritmima pretraživača i ciljanom publikom. Kroz ovaj modul, detaljno ćemo razmotriti kako pretraživači rangiraju stranice i zašto je vitalno razumeti ove mehanizme kako biste maksimalno iskoristili potencijal vašeg online prisustva.

Proučavaćemo temelje SEO-a, uključujući on-page i off-page strategije, tehničke aspekte, kao i značaj kvalitetnog sadržaja. Takođe ćemo istražiti kako SEO može poslužiti kao sredstvo za izgradnju brenda i kako se integriše sa drugim oblastima digitalnog marketinga, poput društvenih mreža i PPC oglašavanja. Sa kontinuiranim promenama u algoritmima pretraživača, ovaj modul će vam takođe pružiti znanja potrebna da se prilagodite i ostanete korak ispred konkurencije.

Naučićete:

  • Principe SEO-a: Kako pretraživači funkcionišu i zašto je ključno razumeti ove mehanizme za unapređenje online prisustva vašeg brenda.
  • Ključne reči i istraživanje tržišta: Kako efikasno koristiti alate za istraživanje ključnih reči i analizu konkurencije, kako biste identifikovali i ciljali fraze koje vaši potencijalni klijenti najčešće pretražuju.
  • On-page SEO elemente: Kako pravilno strukturirati web stranice kroz optimizaciju naslova, meta opisa i sadržaja, što vodi poboljšanju rangiranja i korisničkog iskustva.
  • Tehničke SEO osnove: Primena tehničkih aspekata SEO-a kao što su robots.txt i sitemap.xml datoteke, te kako one utiču na indeksiranje vašeg sajta od strane pretraživača.
  • Link building i autoritet: Kako kreirati i implementirati strategije za sticanje kvalitetnih backlinkova koji povećavaju autoritet vaše stranice i unapređuju njeno rangiranje.
  • Analizu performansi i unapređenje: Korišćenje alata poput Google Analytics za praćenje efikasnosti vaših SEO strategija, analizu ponašanja posetilaca i kontinuirano unapređenje vaših taktika za bolje pozicioniranje na pretraživačima.
srdjan

Lekcije

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Ovaj kurs o inovacijama je napravljen za sve ljude koji žele da se upuste u preduzetništvo sa svojom idejom koja je drugačija od standardnih.

Bilo da već imate svoju ideju koja je drugačija ili tek planirate da sednete i osmislite proizvod/uslugu koja će biti drugačija i inovativna – obavezno pogledajte ovaj kurs jer će vas on navesti na kreativno razmišljanje i pružiti vam podršku u odabiru da budete drugačiji.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

GOstudy sertifikat

Položi test i preuzmi GOstudy sertifikat.
Steknite GOstudy sertifikat koji potvrđuje vaše znanje i veštine.
Test ima 23 pitanja, vreme za izradu je 45 minuta.

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Naši predavači, eksperti dokazani kroz praksu i sa dugogodišnjem iskustvom u digitalnom poslovanju, vode vas kroz svaku lekciju i omogućavaju vam da ceo proces savladate na što jednostavniji način.

Slični kursevi