Šta još treba da znaš o marketingu

Šta još treba da znaš o marketingu, a da nismo obradili u prethodnim modulima?

Mnogo toga. Pre svega, kako ti postavljanje biznis modela može pomoći da kreiraraš dobru marketing strategiju. U tome će ti pomoći dva jednostavna i moderna alata, Biznis model Canvas i Platno predloga vrednosti.

Ukoliko se baviš marketingom, treba da znaš razlike između PUSH i PULL marketinga, kao i njihove prednosti i mane, šta je to Affiliate marketing i kako ga možeš koristiti.

Na kraju, tu su i influenseri kao gotovo neizostavan deo svake ozbiljne marketing strategije.

Naučićeš:

– Šta je Biznis model Canvas i kako ga napraviti;

– Šta je Platno pregloda vrednosti i kako ga napraviti;

– Šta su PUSH i PULL marketing i koje su njihove prednosti i mane;

– Šta je Affiliate marketing;

– Kako sarađivati sa influenserima;

– Koje su to još značajne marketing metrike.

Šta sve podrazumevamo pod rečju marketing?

Pod rečju marketing, podrazumevamo širok spektar aktivnosti i strategija koje se koriste za promociju proizvoda i usluga kako bi se privukla pažnja ciljanim kupcima i na kraju ostvarila prodaja. Ovaj kurs vas uči kako postavljanje biznis modela može pomoći da kreirarate dobru marketing strategiju. U tome će vam pomoći dva jednostavna i moderna alata, Biznis model Canvas i Platno predloga vrednosti.

Kako iskoristiti marketing za bolje poslovne rezultate?

Biznis model Canvas je jednostavan i moderan poslovni alat koji će vam biti sjajna pomoć bilo da ste u početnoj fazi poslovanja, tek pokrećete biznis ili ste u zreloj fazi i treba da analizirate poslovanje. Poslužiće vam kao polazna tačka prilikom kreiranja marketing i prodajne strategije. 

Osim njega možete da koristite i PUSH i PULL marketing koje ćemo dublje obraditi u lekciji, ali ih možemo definisati kao pretragu određenog proizvoda/usluge ili njihov dolazak vama. U svom poslovanju možete da koristite oba, ali uz kurs o marketingu jasno ćete znati koji način će vam dati bolje rezultate.

Šta ćete naučiti na ovom kursu?

Na ovom kursu ćete naučiti osnove Biznis model Canvas-a, kao i kako ga napraviti kako bi bolje razumeli svoj poslovni model. Takođe, naučićete kako da kreirate Platno predloga vru, naučićete sve o značajnim marketing metrikama koje pomažu u boljem praćenju uspeha marketinških aktivnosti i donošenju informisanih odluka za dalji razvoj marketinške strategije.ednosti, koji će pomoći da se identifikuju problemi koje kompanija rešava za kupce. Upoznaćemo Vas sa konceptom PUSH i PULL marketinga i njihovim prednostima i manama, kako bi mogli da odaberete odgovarajući pristup promocije za svoj biznis. 

Takođe ćemo se detaljnije upoznati sa Affiliate marketingom kao modelom saradnje sa partnerima. Pokazaćemo kako treba sarađivati sa influenserima i kako iskoristiti njihovu prisutnost na društvenim mrežama za promociju vaših proizvoda ili usluga.

sta jos treba da znas o marketingu-min

Lekcije

2. Poslovni model Canvas

Biznis model Canvas je jednostavan i moderan poslovni alat koji će vam biti sjajna pomoć bilo da ste u početnoj fazi poslovanja, tek pokrećete biznis ili ste u zreloj fazi i treba da analizirate poslovanje.

Saznaj više

3. Platno predloga vrednosti

Platno predloga vrednosti ili Value Proposition Canvas je još jedan jednostavan i moderan poslovni alat koji će vam značajno pomoći da dobro definišete vaš poslovni model.

Saznaj više

7. Affiliate marketing

Affiliate marketing je već godinama jedan od najpopularnijih načina za zaradu na internetu. Affliate marketing je direktno povezan sa e-commercom, copywritingom i oglašavanjem.

Saznaj više

10. Budućnost influenser marketinga

Prema Business Insider-u vrednost tržišta influensera za 2020. godinu bila je 15 milijardi dolara što je skoro duplo više u odnosu na 2019. godinu. To dovoljno govori o tome kako tržište influensera i njegova vrednost rastu. Zašto je to tako?

Saznaj više

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Šta god da prodajete u online svetu – neophodan Vam je dobar marketing. Koliko god da ste dobri ili da su vaši proizvodi ili usluge dobri, bez kvalitetne komunikacije i marketinške strategije nećete doći do ljudi kojima je potreban.

Marketing je veoma kompleksan pojam, a rad u njemu veoma izazovan.
Na GOstudy kursevima dobijate tačno ono što vam treba i to na jednostavan i razumljiv način.

Kao što poznati svetski brendovi koriste marketing uz uspešno poslovanje i višedecenijsko postojanje, tako i vi morate da promovišete svoj mali biznis i prikazujete ga tržištu svakodnevno. Zbog toga je ovaj kurs napravljen da služi svima koji nešto prodaju i žele da predstave to ljudima, bez ograničenja vezanih za godine ili tačnu delatnost kojom se bave.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

Slični kursevi