Šta još treba da znaš o marketingu

Šta još treba da znaš o marketingu, a da nismo obradili u prethodnim modulima?

Mnogo toga. Pre svega, kako ti postavljanje biznis modela može pomoći da kreiraraš dobru marketing strategiju. U tome će ti pomoći dva jednostavna i moderna alata, Biznis model Canvas i Platno predloga vrednosti.

Ukoliko se baviš marketingom, treba da znaš razlike između PUSH i PULL marketinga, kao i njihove prednosti i mane, šta je to Affiliate marketing i kako ga možeš koristiti.

Na kraju, tu su i influenseri kao gotovo neizostavan deo svake ozbiljne marketing strategije.

Naučićeš:

– Šta je Biznis model Canvas i kako ga napraviti;

– Šta je Platno pregloda vrednosti i kako ga napraviti;

– Šta su PUSH i PULL marketing i koje su njihove prednosti i mane;

– Šta je Affiliate marketing;

– Kako sarađivati sa influenserima;

– Koje su to još značajne marketing metrike.

Šta sve podrazumevamo pod rečju marketing?

Pod rečju marketing, podrazumevamo širok spektar aktivnosti i strategija koje se koriste za promociju proizvoda i usluga kako bi se privukla pažnja ciljanim kupcima i na kraju ostvarila prodaja. Ovaj kurs vas uči kako postavljanje biznis modela može pomoći da kreirarate dobru marketing strategiju. U tome će vam pomoći dva jednostavna i moderna alata, Biznis model Canvas i Platno predloga vrednosti.

Kako iskoristiti marketing za bolje poslovne rezultate?

Biznis model Canvas je jednostavan i moderan poslovni alat koji će vam biti sjajna pomoć bilo da ste u početnoj fazi poslovanja, tek pokrećete biznis ili ste u zreloj fazi i treba da analizirate poslovanje. Poslužiće vam kao polazna tačka prilikom kreiranja marketing i prodajne strategije. 

Osim njega možete da koristite i PUSH i PULL marketing koje ćemo dublje obraditi u lekciji, ali ih možemo definisati kao pretragu određenog proizvoda/usluge ili njihov dolazak vama. U svom poslovanju možete da koristite oba, ali uz kurs o marketingu jasno ćete znati koji način će vam dati bolje rezultate.

Šta ćete naučiti na ovom kursu?

Na ovom kursu ćete naučiti osnove Biznis model Canvas-a, kao i kako ga napraviti kako bi bolje razumeli svoj poslovni model. Takođe, naučićete kako da kreirate Platno predloga vru, naučićete sve o značajnim marketing metrikama koje pomažu u boljem praćenju uspeha marketinških aktivnosti i donošenju informisanih odluka za dalji razvoj marketinške strategije.ednosti, koji će pomoći da se identifikuju problemi koje kompanija rešava za kupce. Upoznaćemo Vas sa konceptom PUSH i PULL marketinga i njihovim prednostima i manama, kako bi mogli da odaberete odgovarajući pristup promocije za svoj biznis. 

Takođe ćemo se detaljnije upoznati sa Affiliate marketingom kao modelom saradnje sa partnerima. Pokazaćemo kako treba sarađivati sa influenserima i kako iskoristiti njihovu prisutnost na društvenim mrežama za promociju vaših proizvoda ili usluga.

sta jos treba da znas o marketingu-min

Lekcije

2. Poslovni model Canvas

Biznis model Canvas je jednostavan i moderan poslovni alat koji će vam biti sjajna pomoć bilo da ste u početnoj fazi poslovanja, tek pokrećete biznis ili ste u zreloj fazi i treba da analizirate poslovanje.

POGLEDAJ LEKCIJU

7. Affiliate marketing

Affiliate marketing je već godinama jedan od najpopularnijih načina za zaradu na internetu. Affliate marketing je direktno povezan sa e-commercom, copywritingom i oglašavanjem.

POGLEDAJ LEKCIJU

10. Budućnost influenser marketinga

Prema Business Insider-u vrednost tržišta influensera za 2020. godinu bila je 15 milijardi dolara što je skoro duplo više u odnosu na 2019. godinu. To dovoljno govori o tome kako tržište influensera i njegova vrednost rastu. Zašto je to tako?

POGLEDAJ LEKCIJU

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Šta god da prodajete u online svetu – neophodan Vam je dobar marketing. Koliko god da ste dobri ili da su vaši proizvodi ili usluge dobri, bez kvalitetne komunikacije i marketinške strategije nećete doći do ljudi kojima je potreban.

Marketing je veoma kompleksan pojam, a rad u njemu veoma izazovan.
Na GOstudy kursevima dobijate tačno ono što vam treba i to na jednostavan i razumljiv način.

Kao što poznati svetski brendovi koriste marketing uz uspešno poslovanje i višedecenijsko postojanje, tako i vi morate da promovišete svoj mali biznis i prikazujete ga tržištu svakodnevno. Zbog toga je ovaj kurs napravljen da služi svima koji nešto prodaju i žele da predstave to ljudima, bez ograničenja vezanih za godine ili tačnu delatnost kojom se bave.

Šta je GOstudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj ćete moći da, potpuno besplatno, pristupite velikoj bazi znanja u vezi digitalnog marketinga i digitalnog preduzetništva. Bez obzira na stepen znanja iz ovih oblasti, kurs je prilagođen baš svima – i onima koji imaju neki stepen znanja, ali i onima koji žele o ovome da uče. Zato volimo da kažemo da su u našu online zajednicu baš svi dobrodošli!

Putem dostupnih kurseva steći ćete u praksi primenljiva znanja o content marketingu, digitalnom marketingu uopšte, o tome kako to funkcionišu društvene mreže i kako se kreiraju kvalitetne i uspešne e-mail kampanje. Poslušajte i delove posvećene digitalnom preduzetništvu, jer svakome ko je preduzetnik ili želi to u budućnosti da postane, ovo je nešto što će vrlo koristiti. Čućete dosta toga o tome koje su sve poreske olakšice dostupne, koji su to alternativni izvori finansiranja i još mnogo korisnih stvari koje bismo i sami voleli da smo pre mnogo godina mogli na ovako jednostavan način da saznamo.

Iskoristite dostupne informacije – registrujte svoj korisnički nalog na našoj platformi i počnite još danas!

GOstudy sertifikat

Položi test i preuzmi GOstudy sertifikat.
Steknite GOstudy sertifikat koji potvrđuje vaše znanje i veštine.
Test ima 23 pitanja, vreme za izradu je 45 minuta.

Za koga je ovaj kurs napravljen?

Naši predavači, eksperti dokazani kroz praksu i sa dugogodišnjem iskustvom u digitalnom poslovanju, vode vas kroz svaku lekciju i omogućavaju vam da ceo proces savladate na što jednostavniji način.

Slični kursevi