Podeli sa drugima!

SEDAM NAČINA ZA ZARADU OD FEJSBUK GRUPE

Da li je moguće zaraditi od fejsbuk grupa? Odgovor je DA, moguće je.

Evo i sedam mogućih načina za koje znam iz prakse:

1. Prodaja vaših proizvoda i usluga

Obično ljudi koji to koriste već imaju veb sajt, prodajnu stranicu, facebook page, gde imaju predstavljene proizvode i usluge, a fejsbuk grupa im je dodatni prodajni kanal. Ovo je dobar način jer vi u potpunosti kontrolišete proces i imate najveću zaradu. Sva zarada od prodaje ide direktno vama.

2. Affiliate, odnosno partnerski program

U ovom slučaju imate odgovornost oko promotivnih i marketinških aktivnosti. Vašim delovanjem vi vodite članove vaše grupe na prodajnu stranicu vašeg partnera i dobijate procenat od prodaje proizvoda ili usluga koje su vaši članovi kupovali. 

3. Pretplate

To znači da neko plaća da bude deo vaše zajednice. Plaćanje može biti jednokratno ili na bazi godišnje ili mesečne pretplate, gde član plaća određeni iznos da bi bio deo grupe, odnosno zajednice.

4. Generisanje / prikupljanje lidova

Šta to znači? Vi objavljujete sadržaj na grupi, delite vrednost, zanimljive informacije, edukativni sadržaj i ne očekujete ništa od vaših članova zauzvrat. Međutim, članovi će, znajući da ste vi ekspert i da imate znanje, kada im nešto zatreba iz te oblasti da vas angažuju za neki posao ili projekat.

5. Donacije

Vaši članovi se odlučuju da vam doniraju određeni novac zato što objavljujete sadržaj koji je njima koristan.

6. Klasična sponzorstva

Najčešće se to radi sa medijskim kućama. Na primer, oni plate određeni iznos na mesečnom nivou, a zauzvrat očekuju od vas kao administratora da objavite 10 ili 20 objava koje vode na njihov sajt.

7. Iznajmljivanje i prodaja grupa

Ona vam potencijalno donosi najviše novca, ali i najviše toga gubite. Gubite zajednicu koju ste izgradili sa ljubavlju.

Iznajmljivanje znači da vi na određeni vremenski period, recimo na 3 meseca, iznajmite vašu grupu nekoj organizaciji ili kompaniji. Oni objavljuju sadržaj u toku tog vremenskog perioda, a kada on istekne, oni vam vraćaju grupu.

Prodaja znači isto to – dajete im da oni objavljuju sadržaj na vašoj grupi, samo vam oni plaćaju da vi trajno prenesete vlasništvo sa vas na njih. Dakle, vi gubite vlasništvo nad tom grupom.

O ovoj i sličnim temama detaljnije pogledajte na GOstudy edukativnoj platformi.

Podeli sa drugima!

Srodni blogovi

KONCEPT DVA SVETA – SUŠTINA STORYTELLINGA

DA LI JE SADRŽAJ I DALJE KRALJ ILI JE SKINUT S TRONA?

Koji je Najisplativiji Biznis u Srbiji?