Podeli sa drugima!

Šta je piksel?

Piksel Obeležava 2 Stvari u Digitalnom Marketingu

Da bi marketing kampanja na bilo kojoj digitalnog platformi bila učinkovita i donela najbolje rezultate, tada je važno na najbolji mogući način uklopiti dve stvari: vizuelni deo i publiku. Koja reč je zajednička za obe strane? Piksel.

Piksel u slikama?

Sliku čine dosta malih kvadratića koji se nazivaju pikseli. Pikseli se koriste u digitalnoj fotografiji, grafičkom dizajnu, video igrama i drugim digitalnim medijima da se prikažu slike i video zapisi na ekranima.

Rezolucija i broj piksela?

Rezolucija se odnosi na broj piksela koji se koriste u digitalnoj slici ili video zapisu. Što je više piksela u slici, to je veća rezuolucija slike i to je više detalja u slici. Rezolucija se može izražavati u različitim jedinicama, kao što su pikseli po inču (PPI – za označavanje rezolucije ekrana) ili tačke po inču (DPI – za označavanje rezolucije štampanih slika.)

Piksel kao Alat za Praćenje Korisnika Website-a?

Mali komad koda poznatiji je kao “piksel” na web sajtu. Kada korisnik poseti neku web stranicu na kojoj se nalazi piksel, piksel će automatski pohraniti informacije o korisnikovoj sesiji, uključujući stranice koje je posetio, vreme provedeno na sajtu, i njegovo ponašanje na sajtu.

Google Pixel

Google pixel odnosi se na postavljeni kod na web stranici, koji omogućuje praćenje i analizu korisničkog ponašanja na stranici. On se koristi u svrhu ciljanog reklamiranja i praćenje konverzija.

Facebook Pixel

Facebook pixel služi isto za praćenje konverzija i koristi se u remarketing kampanjama tako što se oglasi sa datim ponudama plasiraju korisnicima koji su te punude na web stranici i razmatrali u prethodnom periodu.

Šta je GoStudy?

GoStudy je škola digitalnog preduzetništva u kojoj svako ima priliku da besplatno uči o digitalnom marketingu i o tome kako se vodi online biznis. Pristup video lekcijama je besplatan, a potrebna je samo registracija i dobra volja. Čekamo Vas!

Podeli sa drugima!

Srodni blogovi

ŠTA SVAKA DOBRA PRIČA IMA?

Šta je Google Oglašavanje, i šta se može postići?

Online Poslovi za Početnike – Kompletna Lista